top of page
OPEN ATELIER:

Heb je de basistechnieken van het pottendraaien/boetseren in de vingers en wil je graag verder zelfstandig oefenen? Of ben je al ervaren maar is het niet mogelijk thuis een atelier in te richten? Dan kan de open atelier formule de oplossing zijn. 

 

Dit kan op:

dinsdag: 9.30 uur -18.30 uur

zaterdag: 9.30 uur -16.00 uur (dit afwijken als er andere activiteiten zijn in het atelier)

Hoe werkt dit?
Je kiest zelf jouw tijdslot en hoelang je komt werken. Er kan per uur gereserveerd worden
. De reservatie kan een richtlijn zijn, het is zeker mogelijk om tijdens jouw werksessie langer te blijven dan ingeboekt als de beschikbaarheid van plaats dit toelaat. 

Op de dag zelf worden de sessies afgerekend (dit kan in cash, via Payconiq of de bankkaart). Het tijdsslot kan je inboeken onderaan deze pagina. 

 

Zorg er steeds voor dat jouw werkmoment minstens twee dagen op voorhand wordt vastgelegd. Kan je toch niet langskomen na een boeking, laat dit dan graag ten laatste de dag ervoor weten.

Er zijn diverse kleisoorten en glazuren aanwezig, maar dit kan ook steeds zelf voorzien worden. Alles van gereedschappen in het atelier zijn vrij te gebruiken. 

Koffie, thee en water kunnen vrij genuttigd worden. 

Kostprijs?

1u = €9

Dit is exclusief klei, bakkost en glazuur. Wil je iets laten bakken dan wordt dit na de stook berekend. Dit kan per kiloprijs zijn (€16/kg) of per ovendeel, afhankelijk van wat er het voordeligste is (zie bakdienst). 


 

BAKDIENST:

volledige oven 980° = €70

volledige oven 1230° = €90 ​

De prijs om klei te laten bakken is telkens afhankelijk van hoe groot het werk is. De meest eerlijke manier is om per ovenruimte te rekenen. Neemt jouw werk bijvoorbeeld één volledige ovenplaat in, zijn er vijf gelijke etages dan komt dit voor een biscuitstook op €14. Het is dus zeker niet nodig om een volledige oven af te huren. 

 

 

 

*Bij de bakservice wordt er bij voorkeur met glazuren gewerkt uit het atelier, wens je met zelfgemaakte/gekochte glazuren te werken dan dient er een recept of etiket voorgelegd te worden. * Een ovenplaat beschadigd door een eigen glazuren = nieuwe ovenplaat voorzien van diameter 52cm. * Er kunnen steeds bepaalde werken geweigerd worden. * Werk dat dient biscuit gebakken te worden is reeds volledig droog. Bij te glazuren werk is de bodem volledig glazuurvrij. *De oven heeft een inhoud van 160l en als binnen afmetingen: 590mm x hoogte 570mm.

planning open atelier

Dec 11 - Dec 17

S

11

M

12

T

13

W

14

T

15

F

16

S

17

MISSCHIEN OOK INTERESSANT:

5.jpg

VOLG ONS OP INSTAGRAM:

bottom of page